Cep telefonlarımız artık günün her saatinde yanımızda. Yemek yerken, dışarıda otururken, hatta lavaboda bile. Her alanda yanımızda olan cep telefonu ile birlikte iken kaza gelme ihtimali de yüksek olmaktadır.

Örneğin yağmurlu bir havada yürüyüş yaparken ıslanabilir, lavabodan çıktıktan sonra ellerimiz ıslak ise ıslanabilir, deniz kenarında balık tutarken suya düşebilir vs. Sıvıyla temas yaşamın her alanında karşımıza çıkabilir.

Telefonunuz sıvıyla temas ettikten sonra ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Özellikle sıvı ana karta kadar ulaşmışsa, telefonun pek çok işlevini etkileyip telefonu kullanılmaz hale getirebilir. Böyle bir durumlar karşılaşmanız durumunda ne yapıp yapmamanız gerektiğini bilmek çok önemlidir

Sıvı Teması Halinde Ne Yapmalısınız?

Telefonunuz suya düştü, ıslandı veya herhangi bir biçimde sıvıyla temas etti. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey vakit kaybetmeden cep telefonunuzu kapatmak olmalı. Cep telefonunuz çalışmaya devam ettiği sürece zarar görme oranı artar. Cep telefonunuzun içine giren sıvı telefonun içindeki devrelere ulaşabileceğinden, çalışır durumdayken kısa devre yapar.

Telefonu kapattıktan sonra, sim kartı, SD kart ve çıkarabiliyorsanız bataryayı mutlaka çıkarın, bu verileri kurtarabilmek adına önemlidir. Telefonunuzu temiz bir bezle silerek kurulamaya çalışın. Telefonu kurutmak ve kurtarmak adına evde yapabileceğiniz adımlar bunlarla sınırlıdır, daha sonra zaman kaybetmeden telefonunuzu Tekno-M firmamıza getirin.

Sıvı Teması Halinde Ne Yapmamalısınız?

Sıvı teması çok hassas bir durumdur. Telefonda yapacağınız herhangi yanlış bir işlemde geri dönüşü olmayan sorunlar meydana gelmektedir. Bu yüzden yapmamanız gereken işlemleri de bilmeniz gerekir.

Cihazı kesinlikle açmaya çalışmayın. Telefonun çalışması elektronik parçaların daha çok hasar görmesine ve kısa devreye sebep olabilir. Telefonu fön makinesiyle veya pirincin içerisine koyarak kurutmaya çalışmayın. Çok sık yapılan ve doğru bilinen bu yanlışlar, cep telefonunuzun daha çok zarar görmesine sebebiyet verir. Telefon içerisindeki sıvıyı farklı yerlere taşıyarak oksitlenmeye ve ısınmaya sebep olarak parçalara zarar verebilir.

Telefonunuzu şarj etmeye veya kendi imkanlarınızla parçalara ayırma çalışmayın. Yapacağınız her işlem, cep telefonunuzun tamir süresini uzatacak ve bu süreçte ana kart dahil olmak üzere cep telefonunuzun tüm parçaları daha çok hasar görecektir.

Sıvı Teması Nasıl Giderilir?

Sıvı temasına uğramış telefon vakit kaybetmeden bir teknik servise Tekno-M götürülmelidir. Teknik serviste telefonunuz dikkatli bir şekilde parçalara ayrılarak parçalar itinalı bir biçimde kurutulur ve temizlenir, başta ana kart olmak üzere her bir parçaya voltaj testleri yapılır. Zarar gören devrelerin ve parçaların kapsamlı kontrolü yapılır. Kısa devre gibi durumlarda ana kart bileşenlerinin ve entegrelerin kontrolü ve değişimi sağlanır.

Telefonun parçalarının kontrolü yapıldıktan sonra dikkatli bir şekilde birleştirilerek telefonun çalışıp çalışmadığına bakılır. Telefonlarda sıvı teması hassas ve ciddi zararlara sebep olabilen bir sorundur, Tekno-M sorunların çözüm merkezi sorunlarınızı çözer.

Sohbet
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
HEMEN ARAYIN